Premieră

Hoțul din pendulă

Regia și scenografia: Alexandru Grecu Asistent scenografie: Delia - Diana Ghizdăveț Traducerea în limba română: Ion Diviza

Distribuie spectacolul:

Despre spectacol

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia și scenografia: Alexandru Grecu    

Asistent scenografie: Delia –  Diana Ghizdăveț      

Traducerea în limba română: Ion Diviza  

           

 

„Hoțul din pendulă” vorbește despre devalorizarea sentimentelor în viața de cuplu și amendează egoismul fără remușcări care ne împinge spre aventura extraconjugală. Scrisă cu un sarcasm iute într-o Italie a anilor 1950 bigotă și tradiționalistă în care divorțul era interzis, iar menținerea aparențelor era ridicată la nivel de religie, piesa este complet valabilă și astăzi.

Un hoț este „deranjat” de la furat de două perechi de amanți care se dovedesc a fi soți încrucișați. Eforturile pe care aceștia le fac pentru a-și ascunde minciunile și tensiunile alimentate de secrete cresc treptat într-o spirală delirantă de comic de situație.  Pe lângă dramele conjugale, vina bietului hoț pălește cu desăvârșire. Martor forțat al acestor trădări, ascuns într-un ceas cu pendulă, el câștigă simpatia și râde împreună cu publicul de neajunsurile civilizației moderne.

Vă invităm la un spectacol scris de Dario Fo, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, o seară cu ritm lejer și neforțat, cu mult umor și sarcasm, la finalul căreia ne vom pune întrebarea: „Noi de cine râdem ? – De noi înșine!” Cronici din presă:

Blogul lateatru.eu – citește articolul aici.PREMIERĂ: București, 15 iulie 2023 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică
ACCES: 14 +
DURATA SPECTACOLULUI: 90 de minute fără pauză

Distribuția

Hoțul – Cristi Neacșu / Florin Dobre

Soția hoțului – Cristina Danu

Bărbatul – Sorin – Aurel Sandu

Femeia – Crina Matei

Ana – Irina Cărămizaru

Antonio – Cătălin Frăsinescu

 

 

Prezentare Video

Rulează videoul

Galerie

Sari la conținut