Crina Matei

Crina Matei

– Actriță –

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”  la clasa Prof. univ. Alexandru Repan, promoția 1997. A fost nominalizată la Gala Premiilor Uniter, secțiunea  Debut, pentru rolul Polly în spectacolul Opera de trei parale de Bertold Brecht – regia Beatrice Rancea (Teatrul Odeon).

După participarea la workshopul susținut de Andrei Șerban și rolul – văduva Quin din spectacolul Playboy de John Milington Synge în regia Nonei Ciobanu (Teatrul Național București), a continuat colaborarea cu regizoarea Beatrice Rancea în spectacolele Ivan cel groaznic, Nuntă cu răpiri, Visul unei nopți de vară, Șatra, Broadway – București Musicalul Cabaret și spectacole cu distribuție mixtă în Ungaria. În paralel participă la festivaluri internaționale, ducând muzica românească în Austria, Germania, Belgia, Ungaria, Spania și Vietnam.

A prezentat emisiuni TV: Cei mai frumoși ani  (Antena 1), Genialii (Antena 1), Ora 1 a venit  (Tele 7 abc) cât și Festivaluri (Mamaia- Dor de la Izvor  – 2002 și Calattis – 2003).

A jucat în serialele: Chestiunea Zilei (Florin Călinescu), La Bloc (Răzvan Săvescu), Sâmbătă seara râzi la Pro TV (Andrei Boncea) și La Urgență (Andrei Zinca). 

În prezent joacă la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Dalles în O noapte furtunoasă de I.L Caragiale (regia Teodora Câmpineanu) și la Teatrul Național din București în spectacolul Biloxi Blues de Neil Simon (regia Mircea Rusu).

A început în vara anului 2020 un proiect muzical cu trupa rock Sigur că DA și cu acordeonistul Emi Ciobanu pentru piesele Ia uite-o zău (Tribut Maria Tănase) și Dans pe ruine. Din 2014 este Președinte al Asociației Culturale Artă pentru Copiii României.

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolul Domnișoara Dorothee în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Atilla Vizauer), Rosalinde Z în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater), Hesther Salomon în spectacolul Equus de Peter Shaffer (regia Victor Ioan Frunză), rolul Iztak în musicalul Hedwig and The Angry Inch de John Cameron Mitchell și Steven Trask (regia Răzvan Mazilu) și în rolul Femeia în spectacolul Hoțul din pendulă de Dario Fo (regia Sandu Grecu).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut