Cristi Neacșu

Cristi Neacșu

– Actor –

A absolvit Universitatea “Hyperion” în anul 2010 la clasa Prof. Univ. Maia Morgenstern și Asist. Univ Amalia Ciolan. Și-a început activitatea la teatrul Podul cu rolurile Vladimir în Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett, Domnul Martin în Cântăreața cheală de Eugen Ionescu și Menajera în Lecția de Eugen Ionescu, toate în regia Cristinei Bilciu.

A fost actor colaborator al Teatrului Masca unde a jucat în spectacolele: Comedianții, Neguțătoarea din Veneția, Când dragostea poartă pâslari și Regele Cerb de Carlo Gozzi, toate în regia lui Michele Modesto Casarin și în spectacolele: Vicleniile lui Scapino după Molière,  Militarul fanfaron de Plaut, Flecărerile femeilor de Molière și musicalul Acul Cumetrei Gurton de W. Stevenson, toate în regia lui Mihai Mălaimare.

Alte colaborări importante au fost în rolurile Polițistul în Magicianul din Lublin de I. Bashevis Singer, în regia Cătălinei Buzoianu și Abel în Jocul vieții și al morții în deșertul de cenușă de Eugen Lovinescu, în regia Amaliei Ciolan.

In prezent, își completează activitatea în domeniul artistic și în afara scenei fiind Regizor de dublaj pe proiect la Audio Design Digital Art.

La Teatrul Stela Popescu îl puteți vedea în rolul Eliabar în spectacolul Hoțul de mărgăritare de Valeriu Anania (regia Amalia Ciolan), Hansel în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam), Pavel în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Atilla Vizauer), Fiul și Egon în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater), Luciano în spectacolul pentru copii Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu (regia Tony Adam) și Hoțul în spectacolul Hoțul din pendulă de Dario Fo (regia Sandu Grecu).

Sari la conținut