Cristina Danu

Cristina Danu

– Actriță –

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2018 la clasa prof. univ. dr. Doru Ana, Masterul în anul 2020 la clasa prof. univ. dr. Tania Filip și actualmente se află în studii doctorale în Teatru, în practica cursurilor de mișcare scenică ale conf. univ. dr. Roxana Colceag.

În cadrul Galei Absolvenților (2018) i-a fost acordat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru personajul Dna. Smith din spectacolul de licență Cântăreața cheală de Eugen Ionescu, în regia Valeriei Sitaru și a lui Vlad Logigan. De asemenea, a câștigat Pemiul al II-lea și Premiul criticii muzicale la Concursul Național de Musical, organizat de Universitatea Națională de Muzică și Premiul special al juriului “Sică Alexandrescu” la Gala Tânărului Actor HOP 2022.

A făcut Dans Sportiv de performanță (stilurile Standard și Latino) până în anul 2015, participând la competiții sportive naționale și internaționale. În calitate de Coregraf a lucrat la producțiile Un cuplu ciudat de Neil Simon – regia Adelaida Zanfira, Cosmic Latte – un concept de Ștefan Lupu, Blackout de Mugur Grossu în regia Andreei Iacomiță, toate fiind producții ale UNATC.

A studiat Canto cu Marry Hammond, Stuart Morley și Bob Broad și a lucrat cu coregrafii Violeta Dincă, Ioana Macarie, Monica Petrică și Răzvan Mazilu.

Este fidelă stilului de Musical care i se potrivește perfect, colaborând în mod special cu Răzvan Dincă și Răzvan Mazilu. A jucat în We Will Rock You! The Musical de Ben Elton și Queenîn regia lui Răzvan Mazilu, în Lecția de Eugen Ionescu în regia lui Radu Iacoban (Teatrul Mic), în Papagalul mut scris și regizat de Nae Caranfil (TNB) și în Hamlet de W. Shakespeare, în regia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis).

Încă joacă în musicalurile Mamma Mia! de Benny Andersson și Björn Ulvaeus în regia lui Răzvan Dincă, Familia Addams de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa și Cabaret de Joe Masteroff, John Kander și Fred Ebb, ambele în regia lui Răzvan Mazilu.

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în musicalul Hedwig and The Angry Inch de John Cameron Mitchell și Stephen Trask, în regia lui Răzvan Mazilu și Hoțul din pendulă de Dario Fo, în regia lui Sandu Grecu.

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut