Sorin Aurel Sandu

Sorin Aurel Sandu

– Actor –

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 2005 iar Masterul în 2007, ambele la clasa Prof. univ. Gelu Colceag. Cu Teatrul Masca a avut o colaborare de 10 ani. Spectacolele: Gemenii de C. Goldoni (regia M. M. Casarin), Venexiana (scenariul și regia M. M. Casarin) și spectacolele în regia lui  Mihai Mălaimare: Vicleniile lui Scapino, după Moliere, Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, musicalul Acul cumetrei Gurton de W. Stevenson și Oglinda după Briusov, sunt doar câteva din piesele în care a jucat.

A colaborat cu Teatrul Tudor Vianu în spectacolele: Omul care aduce ploaia de Richard Nash (regia Cosmin Crețu), Trei frați gemeni venețieni de Antonio Matiuzzi Collalto (regia Mircea Crețu) și în musicalul Bună seara, domnule Wilde, după “Ce înseamnă să fii Onest”, de Oscar Wilde (regia Felix Crainicu).

În calitate de membru fondator al Companiei de Teatru AMPHITHEATRROM a regizat și a jucat în spectacolele Cerere în căsătorie de A.P.Cehov și O noapte furtunoasă de I.L.Caragiale (în limba rromani). De altfel, actorul a tradus și adaptat în limba rromani piesa O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, sub titlul „Jekh răt lisiame”, carte apărută în ediție bilingvă rromani-română la Ed. Vanemonde în 2012.

Este autorul cărților de poezii Transgresiune și Sete de rotundul vremii – gânduri din caietul galben și prezintă emisiunea Din viața romilor pe postul Național TV.

La Teatrul Stela Popescu îl puteți vedea în rolurile: Oreste în spectacolul Ceapa de Aldo Nicolaj (regia Dan Tudor), Lupul în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam), Fanuel în spectacolul Hoțul de mărgăritare de Valeriu Anania (regia Amalia Ciolan), Monsieur Jaque în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Attila Vizauer), Dl. Bickel și Dl. Zogg în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater), Regele Silvio în spectacolul Dragostea celor trei portocale, după o schița de Carlo Gozzi (regia Michele Modesto Casarin), Harry Dalton în spectacolul Equus de Peter Shaffer (direcția de scenă Victor Ioan Frunză), Chris în spectacolul Cum să distrugi o piesă de Henry Lewis, Johnatan Sayer și Henry Shields (regia George Anton), Sir Toby în spectacolul A douăsprezecea noapte de W. Shakespeare (regia Luiza Dabija) și Bărbatul în spectacolul Hoțul din pendulă de Dario Fo (regia Sandu Grecu).

Sari la conținut