Irina Cărămizaru

Irina Cărămizaru

– Actriță –

A terminat Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” la specializarea vioara și pian. A absolvit Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” la clasa prof. univ. Mircea Rusu, coordonator de an prof. univ. Doru Ana și Masterul la clasa prof. Gelu Colceag și prof. univ. dr. Liviu Lucaci. Rolurile în spectacolele de licență au fost: Rowena în Biloxi Blues de Neil Simon, în regia lui Mircea Rusu și Irene în Oferta de serviciu de Lia Bugnar, în regia lui Doru Ana. Rolurile în care s-a evidențiat la Master au fost Rosalinda în Cum vă place de W. Shakespeare, în regia lui Liviu Lucaci și Velma Kelly în musicalul Chicago de John Kander și Fred Ebb, în regia lui Gelu Colceag.  De altfel pentru acest rol (Velma Kelly) a fost premiată în cadrul Galei absolvenților cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal.

A continuat o colaborare cu Rodica Popescu Bitănescu (regie și dramaturgie) pentru spectacolele: Viață de cimitir, Încă-i bine, Interesul poartă fesul și Triunghiul femeilor. Printre spectacolele importante mai putem menționa: Cele două orfeline de Adolphe Philippe d’Ennery în regia lui George Ivașcu, D’ale carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Alexandru Jitea, Cum se cuceresc femeile de Woody Allen, în regia lui Liviu Lucaci, Livada de vișini de A.P. Cehov, în regia lui Gelu Colceag și Tania Filip și Coriolanus de W. Shakespeare în regia lui Alexandru Darie.

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolurile:  Liza în spectacolul Ceapa de Aldo Nicolaj (regia Dan Tudor), Gretel în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam), Zâna Viselor în spectacolul pentru copii Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu (regia Tony Adam), Asistenta, dra. Schlegel și dna. Hopfer în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater),  în musicalul Hedwig and The Angry Inch de John Cameron Mitchell și Stephen Trask, în regia lui Răzvan Mazilu și în rolul ANA din spectacolul Hoțul din pendulă de Dario Fo (regia Sandu Grecu), HELENA, FRANCES FLAUT / THISBE, în Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare, Regia și selecția muzicală: Alina Hiristea.

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut