Cu „Dragostea celor trei portocale„ ne întoarcem la basm și încercăm să ardem crizele lumii prezente în ritul laic al teatrului pe o scenă modernă, în fața unui public prizonier în tehnologie și virtual. Oamenii au nevoie să-și oglindească în poveste propriile frici și lipsuri, au nevoie să râdă ca să le depășească, au nevoie să își dea jos măștile ca să (se) poată vedea.
Astenia, ipohondria, melancolia, bine cunoscutele tare ale secolului nostru, îl chinuie și pe prințul Tartaglia, fiul regelui Silvio. Pentru bolile sale greu de vindecat trebuie consultat un expert – Truffaldino, bufon de renume, căruia i se dă cea mai de seamă sarcină din regat: să readucă zâmbetul pe fața prințului întristat. Remediile nu sunt ușor de găsit nici în viață, nici în poveste și, ca totul să se complice, apare și un blestem. Restul e… poveste cu portocale fermecate, prințese adevărate, călătorii inițiatice și un final fericit cât se poate de previzibil.
În commedia dell’arte însă, determinanți sunt eroii. Măștile și întâmplările lor, în tușe groase cu iz de basm și poftă de râs, ne provoacă deopotrivă și pe noi să ne asumăm propriile trăiri în carnavalul vieții reale.
Tartaglia, prinț moștenitor – Răzvan Teodorescu
Truffaldino, lacheu – Adrian Ciobanu
Silvio, Regele de Cupă / Țăranul – Sorin Aurel Sandu
Pantalone, primul ministru / Cerșetorul – Cătălin Frăsinescu / Andrei Atabay
Clarice, nepoata regelui – Ana – Maria Ivan
Brighella, paj – Vlad Benescu
Bătrâna ghicitoare – Manuela Hărăbor
Creonta, zmeoaică / Spălătoreasa / Pulcinella Torero – Georgiana Vrațiu
Prințesa Margherita, prima portocală / Șoarecele / Pulcinella Leone – Silvia Maurițiu
Prințesa Gelsomina, a doua portocală / Poarta / Pulcinella Domatore – Ioana Lixăndroaia
Prințesa Althea, a treia portocală / Pulcinella Toro / Poarta – Ioana Rufu
Brutărița / Pulcinella Gondola – Lavinia Cosma
Câinele / Pulcinella Gondola – Andrei Dogaru