Manuela Hărăbor

Manuela Hărăbor

– Actriță –

A debutat la vârsta de 4 ani în filmul Veronica (regia Elisabeta Bostan). A crescut între platourile de filmare şi atelierul tatălui său, sculptor-machetist la vechiul Studio Cinematografic Bucureşti. Între anii 1987 – 1991 a studiat actoria la Academia de Teatru şi Film Bucuresti cu un maestru al teatrului şi filmului românesc, Mircea Albulescu, asistat în ultimii doi ani de regretatul Adrian Pintea. Rolul care a propulsat-o în atenţia publicului a fost Simina din filmul Pădureanca (regia Nicolae Mărgineanu).

Între anii 1986-1995 a făcut film (Secretul lui Nemesis – regia Geo Saizescu, Mircea și Coroana de Foc – regia Sergiu Nicolaescu, Rochia albă de dantelă– regia Dan Pița, Crucea de piatră – regia Andrei Blaier), teatru (Transport de femei de Steve Gooch – regia Peter Bokor, Fuga de Mihail Bulgakov – regia Cătălina Buzoianu și Scandal în culise de Michael Frayn – regia Tudor Mărăscu, toate la Teatrul de Comedie,de asemeneași rolurile Amelie dinEscu de Tudor Mușatescu – regia Nicoleta Toia și rolul Didina Mazu în D’ale carnavalului – regia Ștefan Iordănescu, ambele la Teatrul Național Timișoara) și televiziune (serialele Ochii care nu se văd – TVR, Cu un pas înainte și  Doctori de mame – PRO TV și Fetele Marinarului – Antena 1).Colaborarea cu Circul Globus a fost pe o perioada de 5 ani iar cu regizoarea Chris Simion (compania Daya) la Teatrul Undercloud, timp de 9 ani. A fost Director Artistic al Teatrului Stela Popescu iar din iulie 2018 intră ca actriță în trupa Teatrului Mic.

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolul Mama Vitregă în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam ), rolul La Vechia în spectacolul Dragostea celor trei portocale, după o schiță de Carlo Gozzi (regia Michele Modesto Casarin), rolul Șarpele în spectacolul pentru copii Micul Prinț, adaptare după Antoine de Saint Exupery (regia și coregrafia Ioana Macarie) și rolul Leonida în spectacolul Conu Leonida (1880-2023) de I.L. Caragiale (regia Radu Popescu).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut