Manuela Hărăbor

Manuela Hărăbor

– Actriță –

A debutat la vârsta de 4 ani în filmul Veronica (regia Elisabeta Bostan). A crescut între platourile de filmare şi atelierul tatălui său, sculptor-machetist la vechiul Studio Cinematografic Bucureşti. Între anii 1987 – 1991 a studiat actoria la Academia de Teatru şi Film Bucuresti cu un maestru al teatrului şi filmului românesc, Mircea Albulescu, asistat în ultimii doi ani de regretatul Adrian Pintea. Rolul care a propulsat-o în atenţia publicului a fost Simina din filmul Pădureanca (regia Nicolae Mărgineanu).

Între anii 1986-1995 a făcut film (Secretul lui Nemesis – regia Geo Saizescu, Mircea și Coroana de Foc – regia Sergiu Nicolaescu, Rochia albă de dantelă– regia Dan Pița, Crucea de piatră – regia Andrei Blaier), teatru (Transport de femei de Steve Gooch – regia Peter Bokor, Fuga de Mihail Bulgakov – regia Cătălina Buzoianu și Scandal în culise de Michael Frayn – regia Tudor Mărăscu, toate la Teatrul de Comedie,de asemeneași rolurile Amelie dinEscu de Tudor Mușatescu – regia Nicoleta Toia și rolul Didina Mazu în D’ale carnavalului – regia Ștefan Iordănescu, ambele la Teatrul Național Timișoara) și televiziune (serialele Ochii care nu se văd – TVR, Cu un pas înainte și  Doctori de mame – PRO TV și Fetele Marinarului – Antena 1).Colaborarea cu Circul Globus a fost pe o perioada de 5 ani iar cu regizoarea Chris Simion (compania Daya) la Teatrul Undercloud, timp de 9 ani. A fost Director Artistic al Teatrului Stela Popescu iar din iulie 2018 intră ca actriță în trupa Teatrului Mic.

La teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolul Mama Vitregă în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam )și rolul La Vechia în spectacolul Dragostea celor trei portocale, după o schiță de Carlo Gozzi (regia Michele Modesto Casarin).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut