Ana Maria Ivan

Ana Maria Ivan

– Actriță –

A absolvit Universitatea Naționala de Artă teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” la clasa conf. univ. dr. Doru Ana și în anul 2017 a încheiat Masterul la clasa  prof. univ. dr. Tania Filip. A obținut Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Gala Absolvenților (2017) pentru rolurile Eponine din Mizerabilii, adaptare dupa ,,Les Misérables” Musical de Claude Michel Schönberg și Alain Boublil după romanul omonim al lui Victor Hugo și pentru rolul Zinaida Savisna din Ivanov de A.P. Cehov.

A participat la Workshopurile susținute de Tufan Imamutdinov (Teatrul Rus), Radu Penciulescu (Teatrul lui Cehov), Florin Vidamski (Universul lui Cehov) și Claudia Hanghiuc (Tehnică vocală). În 2019 a debutat și în cinematografie în filmul Heidi – regia Cătălin Mitulescu.

Își compune melodii la chitară și este atrasă de stilul musical. Spectacolele de musical în care a participat sunt Danseaza liber (Footloose – Teatrul Metropolis), Sunetul muzicii (Opera Comică pentru copii), We will rock you (Sala Palatului) și School of rock (Opera comica pentru copii).

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolul Marie în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Attila Vizauer), Lucia în spectacolul Ceapa de Aldo Nicolaj (regia Dan Tudor), Dna Bickel și Chelnărița în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater), Clarice în spectacolul Dragostea celor trei portocale după o schiță de Carlo Gozzi (regia Michele Modesto Casarin), Sora medicală în spectacolul Equus de Peter Shaffer (regia Victor Ioan Frunză), Safta / Bețivul în spectacolul Conu Leonida (1880-2023) de I.L.Caragiale (regia Radu Popescu) și în rolul Iztak în musicalul Hedwig and The Angry Inch de John Cameron Mitchell și Steven Trask (regia Răzvan Mazilu).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut