Succes de răsunet cu spectacolul …Escu de Tudor Muşatescu – pe 2 şi 3 martie la Chişinău

Spectacolul …Escu de Tudor Muşatescu, a fost prezentat în premieră la Chişinău pe 2 şi 3 martie ca parte a proiectului mai amplu intitulat „București și Chișinău, împreună prin Teatru”, în care Teatrul Stela Popescu din Bucureşti şi Teatrul Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale au făcut schimb de spectacole și regizori încă de anul trecut. Regizat de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, spectacolul …Escu are o distribuție mixtă, aducând pe scenă actori importanți din ambele teatre.  Pavel Bartoș și Arcadie Răcilă, actori apreciați pentru contribuțiile lor în teatru, televiziune și film, aduc pe scenă personajul lui Decebal Necşulescu, rol pe care l-au abordat  cu entuziasm.

            În distribuţie : Iorgu Langada – Viorel Păunescu / Ion Grosu, Traian Necşulescu – Cristi Neacșu / Alexandru Crîlov, Generalul Stamatescu – Sorin Aurel Sandu / Viorel Cornescu, Platon Stamatescu – Alexandru Floroiu / Daniel Ciobanu, Bébé Damian – Cătălin Frăsinescu / Eugen Matcovschi, Amélie – Irina Cărămizaru / Ludmia Gheorghiță, Miza General Stamatescu – Manuela Hărăbor / Elena Oleinic, Nina Damian – Crina Matei / Irina Rusu, Un comisar – Daniel Filipescu / Pavel Lupăcescu, Fane – Dorin Enache/ Constantin Ghilețchi, Pişlică – Petru Șuțu / Damian Donos, Mitzi – Ana – Maria Ivan / Olga Anghelici, Manole – Florentin Munteanu / Artiom Oleacu, Ana – Cristina Marin Neagu / Ira Cazac, Alegătorii – Petru Șuțu, Dorin Enache / Damian Donos, Constantin Ghilețchi.

            Cristian Şofron, directorul Teatrului Stela Popescu declara : „Când Tudor Muşatescu s-a hotărât, la doar un an după succesul cu Titanic Vals, să scrie …Escu, în 1933, ducând mai departe povestea familiei lui Spirache/Decebal Necşulescu, probabil nu-şi imagina cât de actuale aveau să pară situaţiile pe care le-a creat prin limbajul dramatic, aproape un secol mai târziu. Într-un an electoral în România și în Republica Moldova, povestea din …Escu dă o asemenea senzaţie de deja-vu, încât succesul de public în 2024 pare a fi indiscutabil. De la intriga politică la cea sentimentală, totul se poate schimba într-o clipă. Iar când în rolul principal, Decebal Necşulescu, joacă un actor de anvergură, precum Pavel Bartoş – unul dintre cei mai iubiți artiști ai generației sale, atât în România cât și în Republica Moldova, cu o amplă activitate în teatru și televiziune – alături de minunații actori angajați și colaboratori ai Teatrului Stela Popescu și ai Teatrului Satiricus, și nu voi da niciun nume, pentru că sunt cu toții minunați,  şansele de a construi un blockbuster sunt şi mai mari. Spectacolul va fi pus în scenă de echipele artistice reunite ale Teatrului Stela Popescu din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale între două capitale, București și Chișinău, două țări, România și Republica Moldova, unde se face teatru în aceeaşi limbă.”

            Alexandru Grecu, directorul Teatrului „Satiricus” Ion Luca Caragiale declara„Teatrele noastre, „Satiricus” și „Stela Popescu”, au făcut schimb de spectacole și regizori încă de anul trecut. Actualul spectacol „…Escu” are o distribuție mixtă, aducând pe scenă actori importanți din ambele teatre. Și acesta e cel mai mare câștig al nostru, comun, al actorilor, în primul rând, care au multe de învățat unii de la alții, reprezentând două școli de teatru oarecum diferite ca formă, însă foarte apropiate ca spirit. De altfel, de la bun început actorii s-au arătat entuziasmați de oportunitatea de a colabora cu cele două teatre, realizând, după multe zile de repetiții intense și productive, un spectacol remarcabil, aducând în fața publicului chișinăuian sau bucureștean talentul și măiestria actorilor de pe ambele maluri ale Prutului.”

            Premiera de la începutul lunii martie, de la Chișinău, este urmată de pregătirea spectacolelor de la Bucureşti.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Chișinău și Primăriei Municipiului București

Despre noi

Teatrul Stela Popescu este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului General al Municipiului București

Noutăți recente

Evenimente

Ceapa

„Ceapa„, un titlu pe cât de simplu, pe atât de surprinzător, adaugă repertoriului Teatrul Stela Popescu o comedie

VEZI DETALII »

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru

[sibwp_form id=1]
Sari la conținut