Pavel Bartoș joacă “…Escu”

Pavel Bartoș joacă “…Escu”, într-o co-producție a teatrelor Stela Popescu din București și Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău

Pavel Bartoș joacă “…Escu”, într-o co-producție a teatrelor

Stela Popescu din București și Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „…Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

Pavel Bartoș, unul dintre cei mai iubiți artiști ai generației sale, pentru întreaga sa activitate din teatru și televiziune, s-a declarat încântat de propunerea celor două teatre din București și Chișinău și a început deja repetițiile pentru noul proiect.

Proiectul „…Escu” face parte dintr-o colaborare mai amplă a celor două instituții culturale –  proiectul “București și Chișinău, împreună prin Teatru” – care, încă de anul trecut, au făcut schimb de spectacole  și de regizori, pentru ca acum să reunească pe scenă cele două echipe artistice. Regizat de managerii celor două teatre, Cristian Șofron și Alexandru Grecu, spectacolul  „…Escu” beneficiază de o distribuție mixtă care pune în valoare câțiva dintre cei mai importanți actori angajați și colaboratori ai Teatrelor “Stela Popescu” și „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Mult așteptata premieră va avea loc la începutul lunii martie, la Chișinău și la finalul lunii martie , la București. Cele două teatre anunță faptul că vor exista suficiente reprezentații astfel încât întreg publicul interesat să se poată bucura de spectacol.

Textul lui Tudor Mușatescu este o satiră politică atemporală care a făcut istorie de-a lungul anilor, cu distribuții de excepțe, pe toate scenele importante din România. Actrița Stela Popescu, cea care a dat nu doar numele Teatrului “Stela Popescu”,  ci și esența și determinarea sa, a fost atașată de ambele țări și nu a trădat niciodată această dragoste duală. Echipa Teatrului “Stela Popescu”, prin acest proiect, nu face decât să ducă această stea mai departe spre publicul vorbitor de limbă română din țară, dar și de peste Prut.

Despre noi

Teatrul Stela Popescu este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului General al Municipiului București

Noutăți recente

Evenimente

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru

[sibwp_form id=1]
Sari la conținut