„Hedwig and the Angry Inch”, selectat în Festivalul Național de Teatru, 2023

Musicalul „Hedwig and the Angry Inch”, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, a fost inclus în selecţia finală a Festivalului Naţional de Teatru 2023.

Reprezentațiile din cadrul FNT 2023 vor avea loc pe 24 și 25 octombrie 2023, la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache, București.

În urma vizionării a peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat și teatre independente, echipa curatorială a FNT 2023 (Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari), a optat pentru o serie de producții pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului.

Argumentaţia selecţionerilor pentru includerea în selecţia FNT 33 a piesei Hedwig and the Angry Inch este următoarea: „Continuându-și cercetările constante în zona musical-ului, Răzvan Mazilu creează o lume la limita dintre sordid și kitsch asumat, în care marginalii, cei aflați la periferia istoriei, își construiesc spații de expresivitate artistică, imposibil de încadrat în limite fixe. Hedwig and the Angry Inch are vibrația poetică și politică a unei transfiguratoare căutări de sine, în numele libertății de a spulbera orice bariere, orice pare imposibil de înfruntat și confruntat. Spectacolul este povestea glam & queer a transformării unui adolescent de 16 ani din Berlinul de Est în star. Un star pentru care existența are un singur sens: călătoria fără oprire în așteptarea iubirii.

Despre noi

Teatrul Stela Popescu este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului General al Municipiului București

Noutăți recente

Evenimente

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru

[sibwp_form id=1]
Sari la conținut