Aniversare Teatrul Stela Popescu – 7 ani

Pe 28 aprilie 2016 lua naștere Teatrul Stela Popescu, la acel moment celebra actriță română de comedie care era Stela Popescu aflându-se foarte aproape de el şi fiind practic co-semnatarul actului de naștere a unei noi instituții de cultură a Primăriei Capitalei.

            Actorul Cristian Șofron, directorul general al teatrului declara la aniversare : “Este o bucurie să conduci un teatru tânăr – iar 7 ani e o aniversare foarte frumoasă. Este altfel decât să te afli la cârma unei instituții de tradiție. Pe de o parte nu ești ajutat de istorie, dar pe de altă parte nici nu simți presiunea înaintașilor. Așadar, Teatrul Stela Popescu oferă bucurie atât publicului cât și celor care lucrează pentru el, pentru că are în față exact această provocare a orizonturilor deschise, a lipsei de constrângeri, a diversității repertoriale, iar în această perioadă și a… diversității spațiilor de joc. Nu pot decât să-i doresc cât mai mulți ani, cât mai multe și valoroase premiere și la cât mai mulți spectatori.”

            În primăvara anului 2016, Teatrul Stela Popescu s-a născut din pasiunea nemărginită pentru scenă, dragostea pentru public şi artişti a marii personalități culturale care i-a dat numele – o actriţă completă, care captiva şi inspira, schimbând cu naturalețe registrele artistice.

            De-a lungul istoriei sale, teatrul a fost condus de Smaranda Oțeanu-Bunea, Andrei Lazăr, Nicolae Pungă, pentru ca din 2021 directorul general al teatrului să fie actorul Cristian Șofron.

            În spiritul celei care i-a dat numele, Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală. Producțiile acestuia aduc pe scenă atât artiști consacrați, cât și creatori tineri, la început de carieră, iar textele alese pentru a fi puse în scenă – aparţinând dramaturgiei clasice, moderne şi contemporane – îi provoacă atât pe iubitorii de teatru, cât și pe împătimiții spectacolelor de dans și muzicale să fie martorii unor reprezentaţii cu suflu nou şi spectaculoase.

            În repertoriul actual al teatrului se găsesc piese clasice precum Conu Leonida (1880 – 2023) de Ion Luca Caragiale, regia Radu Popescu,  Ceapa, după „La cipolla” de Aldo Nicolaj, în regia lui Dan Tudor, A douăsprezecea noapte de Shakespeare, realizat în parteneriat cu UNATC, regia Luiza Dabija,  Dragostea celor trei portocale, basm tragicomic după o schiță de Carlo Gozzi, regia: Michele Modesto Casarin, dar şi dramaturgie internațională recentă, respectiv titluri precum Cock de Mike Bartlett, în regia lui Tony Adam Horațiu, Equus de Peter Shaffer, în românește de Adrian Nicolae, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, Barbă Albastră, adaptare după Max Frisch, în regia lui Alexander Hausvater, sau dramaturgie românească – Anatomia unui clișeu, adaptare după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia și adaptarea scenică Chris Simion – Mercurian, Hoțul de Mărgăritare, adaptare după Valeriu Anania, regia Amalia Ciolan. Din repertoriu nu lipsesc piese muzicale originale precum Femeia, eterna poveste, pe un scenariu de Ema Stere, regia Attila Vizauer, dar și spectacole pentru copii, precum Revolta poveștilor, adaptare după un text de Sînziana Popescu, în regia lui Tony Adam, Micul Prinț, adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, un concept teatru – dans de Ioana Macarie, Lampio și Grăuntele de Lumină după o poveste de Victoria Pătrașcu, regia Tony Adam şi Maya și Elfie, o poveste de Crăciun, regia și coregrafia: Ioana Macarie. Un alt element special prezent în programul teatrului începând din 2023 este spectacolul de poezie și muzică, primul titlu prezentat fiind Aplauze pentru poet, pe scenă… Nichita Stănescu.

            Dacă o parte dintre producţiile teatrului se adresează copiilor și părinților deopotrivă, susținând paliere diferite de receptare a actului artistic, altele dimpotrivă se impun atenţiei publicului adult prin soluţii teatrale surprinzătoare, prin calitate artistică fără compromisuri şi prin originalitate.

            Alături de trupa fixă de actori a Teatrului Stela Popescu – Irina Cărămizaru, Tudor Cucu Dumitrescu, Cătălin Frăsinescu, Manuela Hărăbor, Ana Maria Ivan, Crina Matei, Cristi Neacșu, Sorin Aurel Sandu – în producțiile teatrului apar numeroși actori invitați.

            Nu în ultimul rând, elementul surprinzător care definește Teatrul Stela Popescu în primăvara în care împlinește 7 ani este faptul că spectacolele sale se joacă pe diverse scene ale teatrelor bucureștene – Palatul Național al Copiilor, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Constantin Tănase, Sala ARCUB și nu numai… adresa exactă la care puteți vedea spectacolele sale putând fi găsită oricând pe www.teatrulstelapopescu.ro,

La mulţi ani Teatrul Stela Popescu!

Despre noi

Teatrul Stela Popescu este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului General al Municipiului București

Noutăți recente

Evenimente

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru

[sibwp_form id=1]
Sari la conținut