3 spectacole noi, în curând,
la Teatrul Stela Popescu

            La Teatrul Stela Popescu se repetă simultan pentru trei spectacole

            Luna decembrie 2022 a adus în repetiţii la Teatrul Stela Popescu nu mai puţin de trei spectacole, ale căror premiere vor avea loc în luna decembrie 2022 şi în prima parte a anului 2023. Actorul Cristian Şofron, director general al Teatrului Stela Popescu declara : ”Cred că este un record faptul că teatrul nostru are în repetiţii simultan trei piese extrem de diferite, cu trei regizori cu experienţe diverse, la finalul acestui an. După doi ani de derută pentru artele spectacolelor, marcaţi de pandemie, iată că lumea teatrală îşi intră în ritm, iar aceste trei premiere pe care le pregătim acum cred că sunt o bună dovadă în acest sens.”

            Spectacolul Cum să distrugi o piesă de Henry Lewis, Jonathan Sayer și Henry Shields va fi pus în scenă de George Tudor Anton, celebrul text shakespearian A douăsprezecea noapte în regia Luizei Dabija, iar Cock de Mike Bartlett în direcţia de scenă a lui Tony Adam.

            Cum să distrugi o piesă de Henry Lewis, Jonathan Sayer și Henry Shields este o comedie scrisă în 2012 care s-a bucurat de un succes comercial enorm în afară și continuă să fie jucată, având la bază principiul de teatru în teatru:. o trupă de amatori care primește o sumă mare de bani pune în scenă o piesă polițistă despre o crimă la un conac. Dar mai multe vă lăsăm să descoperiţi singuri în spectacolul Teatrului Stela Popescu, a cărui premieră va avea loc în 17 și 22 decembrie la Sala Atelier a UNATC „I.L. Caragiale” din capitală.

            A douăsprezecea noapte de Shakespeare este o provocare pentru orice teatru şi pentru orice regizor. Iată ce mărturisea regizoarea Luiza Dabija, înainte să înceapă repetiţiile: “Când am recitit piesa, în căutarea unui text pentru spectacolul de disertație, am simțit în „A douăsprezecea noapte” lupta pe care am dus-o și noi în pandemie. Viața își vedea de cursul ei, când dintr-o dată a fost suspendată. A venit totul pe neașteptate și brusc ne-a fost interzis să mai intrăm în contact unii cu alții, să mergem în locurile în care obișnuiam să mergem sau să avem activitățile noastre obișnuite. Și totul părea că nu se va sfârși, că de fapt aceea era noua definiție a vieții normale. Iar toată această schimbare și interdicțiile cu care a venit la pachet, consider că au lăsat urme greu de reparat în noi ca indivizi. De aceea, acest spectacol vreau să retrezească în noi viața și pofta de a trăi la maxim. Dacă nu acum, atunci când?”. Premiera va avea loc în primele luni ale anului 2023.

            Spectacolul Cock de Mike Bartlett, a cărui primă reprezentaţie în direcţia de scenă a lui Tony Adam va avea loc pe 20 decembrie, la Sala Mică a Palatului Copiilor vorbește  despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment înălțător. Mai presus de toate însă, Cock aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale – Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ? Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual și el necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui. 

Despre noi

Teatrul Stela Popescu este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului General al Municipiului București

Noutăți recente

Evenimente

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru

[sibwp_form id=1]
Sari la conținut