Tudor Cucu – Dumitrescu

Tudor Cucu – Dumitrescu

– Actor –

A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2019 la clasa Prof. Univ. Mihaela Sîrbu și a încheiat studiile de Master în anul 2021.

În anul 2022 a fost nominalizat la premiile UNITER, la categoria “Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Alan Strang din piesa “Equus” de Peter Shaffer, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul Stela Popescu, iar în anul 2023 a primit o nominalizare la Premiile Gopo la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul interpretat în lungmetrajul Marocco.

Începând cu anul 2018 începe o frumoasă colaborare cu regizorul Victor Ioan Frunză și se evidențiază în rolurile: Laurent din piesa “Colivia cu nebune” (Jean Poiret), Torvald Helmer din piesa “O casă de păpuși” (Henrik Ibsen), Horace din piesa “Școala nevestelor” (Moliere), Warren Straub din piesa “Tinerețea noastră” (This is our youth de Kenneth Lonergan) și Detectivul lui Dumnezeu din piesa “Liliom” (Molnar Ferenc).

În perioada 2005 – 2017 a avut o evoluție extraordinară la Scrimă. A câștigat 3 medalii de argint la Campionatele Naționale de Seniori, Locul 8 la Campionatul European de la Ierusalim (2014), locul 5 la Campionatul Mondial de la Plovdiv (2014), medalie de argint la Campionatul Mediteranean de la Genova (2014) și a fost calificat la jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (2014).  Tot în anul 2014, în cadrul Galei Sportului Românesc, a fost premiat cu titlul ”Speranță a scrimei românești”.

La Teatrul Stela Popescu îl puteți vedea în spectacolul Equus de Peter Shaffer în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, în musicalul Hedwig and the Angry Inch de John Cameron Mitchell și Steven Trask în regia lui Răzvan Mazilu, piesa Cock de Mike Bartlett în regia lui Tony Adam cât și în spectacolele pentru copii Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu și Revolta Poveștilor de Sînziana Popescu, tot în regia lui Tony Adam.

interviu Tudor Cucu – Dumitrescu – Zile și Nopți – citește articolul aici.

interviu Tudor Cucu – Dumitrescu – Agenda Liternet (Cătălina Mihai) – citește articolul aici.

interviu Tudor Cucu – Dumitrescu – Teatrul Azi nr. 11/12/2023 (Tiana Alexe) – citește articolul aici.

Sari la conținut