Florentin Munteanu

Florentin Munteanu

– Dansator –

A început să danseze la vârsta de 11 ani la clubul de dans sportiv “Pheonix” unde a descoperit îmbinarea ritmurilor clasice cu cele latino. A absolvit  liceul “Dinu Lipatti” – secția Teatru în anul 2007, unde timp de patru ani a studiat magia scenei şi puterea cuvântului.           

Fiind pasionat de dans dar şi de teatru, a reuşit să împletească cele două arte în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – secția coregrafie, pe care a absolvit-o în anul 2013 la clasa prof. univ. dr. Sergiu Anghel.

A colaborat cu instituții de prestigiu: Opera Națională Română, Teatrul de Operetă și Musical “Ion Dacian”, Teatrul Odeon, Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, Circul Metropolitan București și Opera comică pentru copii.

În afară de Teatru, participă și la proiecte din industria cinematografică dar și televiziune. Printre proicte, se numără: “Te cunosc de undeva” – emisiune Antena 1, “O dată-n viață” – emisiune TVR, “La urgență” – serial românesc, “Ruxx”- serial românesc, “Omega Rose” – film mediu metraj, Eurovision-Malmo 2013 dar și multe spoturi publicitare și clipuri muzicale.

La Teatrul Stela Popescu îl puteți vedea în spectacolele: Femeia, eterna poveste de Ema Stere, în regia lui Atilla Vizauer, Hoțul de mărgăritare de Valeriu Anania, în regia Amaliei Ciolan, Micul Prinț după Antoine de Saint-Exupery, regia Ioana Macarie și Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu în regia lui Tony Adam.

Sari la conținut