Cristina Marin Neagu

Cristina Marin Neagu

– Dansatoare –

Și-a încheiat Studiile de Balet la Liceul de Coregrafie “Floria Capsalli” și apoi a absolvit Universitatea Româna de Știinte și Arte “Gheorghe Cristea”, secția Coregrafie la clasa prof. univ. dr. Adrian Kycyku și lect. univ. dr. Linda Peșchir.

A fost angajată la Opera Națională apoi la Opera Comica pentru copii unde a dansat în spectacolele: Don Quijote, Hapciu în Re Major, Hansel și Gretel și Jack și vrejul de fasole. Timp de 8 ani a colaborat cu Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” în spectacolele: Idolii femeilor, Bufonii regelui, Nimic despre papagali, Bimbo și Pantera roz, Stela, Scandal în Paradis, O premieră furtunoasă și Comedie pe Titanic.

A participat la un workshp de Commedia Dell’Arte condus de regizorul Michele Modesto Casarin. A fost dansator în lung metrajul 6.9 pe scara Richter în regia lui Nae Caranfil și este dansator în cadrul Wilmark Dance Academy.

Colaborează cu Teatrul Stela Popescu din anul 2016 și o puteți vedea în rolurile: Pasărea Hope în spectacolul pentru copii Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu (regia Tony Adam), Floarea în spectacolul pentru copii Micul Prinț după Antoine de Saint Exupèry (regia Ioana Macarie), Înger în spectacolul Hoțul de mărgăritare de Valeriu Anania (regia Amalia Ciolan), Cici în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Atilla Vizauer) și Jucător în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

Sari la conținut