Barbă Albastră

adaptare după Max Frisch
Un spectacol de Alexander Hausvater

Distribuie spectacolul:
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Despre spectacol

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia: Alexander Hausvater
Scenografia: Adina Mastalier
Coregrafia: Florin Fieroiu
Sound design: Tibor Cari
Light design: Lucian Moga
Video design: Constantin Șimon
Asistenți de regie: Ioana Macarie și Livia Vișănescu

Legenda cavalerului Barbă albastră versus straniul destin al doctorului Schaad.

Un om modern care poartă în suflet o poveste cu rădăcini în lumea lui Charles Perrault, intră într-un bar de biliard. Crima de care este acuzat  este teribilă, experiența închisorii este încă proaspătă și traumatizantă. Două povești suprapuse creează un univers magic și plin de suspans, într-un spectacol de teatru, muzică, mișcare, dans și pantomimă.

Acțiunea din „Barbă albastră” se asemuiește unei partide de biliard, unui joc dur al eliminării și singurătății. Protagonist este veșnicul îndrăgostit, incapabil să lege relații profunde, care pendulează neiertător între nevoia de a iubi și de a fi iubit. Lumea sa ascunde o enigmă în centrul căreia este Femeia, cea care dărâmă barierele lumii fizice prin intuiție și forță interioară în cautarea … adevărului.

Max Frisch a scris romanul – senzație, iar Alexander Hausvater l-a adaptat pentru scena Teatrului Stela Popescu, prilej cu care publicul este invitat într-un univers plin de imaginație aflat în conflict permanent cu lumea obiectivă și fragilă în care trăim.

PREMIERĂ: București, 19 ianuarie 2020, ora 19:30 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică
ACCES: 16+
DURATA SPECTACOLULUI: 1 oră și 45 de minute, fără pauză

Distribuția

Dr. Schaad – Marius Stănescu
Lilian / Gisel / Corinne / Andrea / Dna Jetzer / Jutta, soțiile dr. Schaad – Ada Navrot
Rosalinde Z, soția decedată a dr. Schaad – Crina Matei
Dra. Schlegel / Dna Hoffer – Anca Pascu / Irina Cărămizaru
Avocatul apărării / Pfeifer / Stocker – Cătălin Frăsinescu
Dna. Bickel / Chelnerița – Ana Maria Ivan
Fiul / Egon / Judecătorul – Cristian Neacșu
Dl. Bickel /Tatăl victimei – Sorin Aurel Sandu
Figurație specială – Silvia Maurițiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu

Prezentare Video

Rulează videoul

Galerie

Bilete

Cumpără bilete pentru acest spectacol

Bilete fizice la evenimentele Teatrului Stela Popescu pot fi achiziționate la intrarea în sala de spectacol, în limita locurilor disponibile. Rezervări telefonice la 0753174618.

Evenimente Viitoare

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

 • sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certificatul verde dovedind că:
 • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
 • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore.

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2:

 • Prezentarea la sala de spectacol / locație cu minim 30 de minute înainte de începerea evenimentului, pentru a putea respecta regulile de acces.
 • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficientă, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
  Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
 • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la intrarea în sală/spațiul de spectacol.
 • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
 • Respectarea distanțării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din sală/spațiu.