LAMPIO ȘI GRĂUNTELE DE LUMINĂ

 

 

LAMPIO ȘI GRĂUNTELE DE LUMINĂ

o poveste originală, adaptată și dramatizată pentru copii de Victoria Pătrașcu

 

”Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”

 

Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata menire în viață.

Dragi copii de toate vârstele, veniți să îl vedeți pe micul Lampio într-o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, acolo unde trăim cu toții cele mai importante transformări. Alături de Lampio, îi veți întâlni și pe alți licurici, fiecare cu daruri și calități surprinzătoare, dar și pe monstrul deznădejdii și pe uimitoarea Hope, pasărea speranței. Esențiale sunt, însă, lecțiile de viață pe care fermecătorul nostru prieten Lampio trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde poate afla care îi este menirea.

Vă invităm să vedeți o poveste delicată și plină de sensibilitate, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin. Își dă concursul corpul de balet al teatrului Stela Popescu, coordonat pentru acest proiect de cunoscutul coregraf,  Ioana Macarie.

 

Lampio și grăuntele de lumină inspiră, înalță și schimbă.  Copiii își vor găsi un nou supererou care reușește să-și atingă scopul prin cunoștere și perseverență. Lampio este în fiecare dintre noi și oglindește căutările noastre, ale tuturor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMATIZARE: Victoria Patrașcu

REGIA: Tony Adam

SCENOGRAFIA: Cristian Marin

PUBLIC RECOMANDAT: +4

DURATĂ: 60 minute (fără pauză)

Palatul Național al Copiilor, Sala Mică

 

DISTRIBUȚIA:

Lampio - Alexandru Ivănoiu
Stela - Ștefania Dumitru
Luciano - Tudor Cucu Dumitrescu
Zâna - Crina Matei / Irina Cărămizaru
Spot - Andrei Dogaru
Flash - Alexandru Marin
Ray – Alexandru Obretin
Noctilunga - Ștefan Rebeja / Cosmin Vasile
Pasărea Hope – Cristina Marin
Țup – Silvia Maurițiu
Zdup – Alexandra Dogaru
Yup - Lisa Schieb

.

 

 Despre "Lampio și grăuntele de lumină" în presă :

Sînziana Popescu Blog

NONA RAPOTAN@bookhub

https://bel-esprit.ro/lumina-e-in-fiecare-dintre-noi-lampio-si-grauntele-de-lumina/?preview=true&fbclid=IwAR1rCx79rgLE_BVUEzF-v0DR0qcixKvzIdu5RSFQ69oK7aW3cIOsjZVwn1M

https://violetagiol.wordpress.com/2020/02/04/lampio-si-grauntele-de-lumina/?fbclid=IwAR3meJm1BWm3Hqkrk5TK09aj2WayvM4AHcvmQ9WclkTg2VwyLft2-EODXQw

 

 

Autor   Victoria Patrașcu
icon-regie  Regia: Tony Adam
Scenografia: Cristian Marin
 Muzica: --------

 Durata spectacolului: 60 min
 Data premierei: 16.10.2017

PROGRAM SPECTACOL