”Clarvăzătorul din Băicoi”

Grupul de comunicare strategică, întrunit urgent într-o nouă şedinţă, a emis hotărârea izvorâtă din înțelepciunea proverbială a Clarvăzătorului din Băicoi: "Teatrul Stela Popescu va lansa premiera spectacolului ce îi are în distribuție pe foștii membri ai grupului Divertis, acolo unde se (mai) poate juca pe 15 noiembrie la ora 20:00 - în mediul online, pe platforma www.mystage.ro "

O fi tot un cabaret politic? O fi dramă? O fi circ? Ce contează? 

Membrii grupului "Distractis" și-au pus în minte să rezolve problemele secolului și să vi-l aducă în atenție pe cel ce le știe pe toate (nu, nu este Ion Cristoiu... se aud ritmuri de tobe), pe cel care descuie toate mințile încuiate (o fi Mircea Badea?... ritmurile de tobă se întețesc), pe cel care intră în ungherele nebănuite ale viitorului (e clar, pare a fi CTP-ul... se aud și țimbalele), pe Unicul, pe fantasticul... pe însuși Clarvăzătorul din Băicoi! (sunete de trompete, lumea este în extaz, femeile aruncă flori, copiii aruncă temele, bărbații aruncă sticlele goale, zboară mii de porumbei, în tribuna oficială apar Trump, Putin și Iohannis pupându-se pe măști).

Lume, lume, lăsați pandemia deoparte și dați click pe distracție, la reprezentația online a Clarvăzătorului din Băicoi ! 

"Ce n-a văzut el, nu există! Ce n-a gândit el, nu se rostește!  Și nu uitați:  N-am prezent, n-am viitor, dar cred în Clarvăzător !”

Premiera, cum unde şi când?  Online, pe www.mystage.ro , duminică 15 noiembrie, începând cu ora 20:00.

 

Argument:

După 40 de ani, stilul Divertis (Distractis) este unul extrem de bine conturat (și totodată, cunoscut de milioane de români): inteligent, abrupt, spumos. Este o rețetă care garantează succesul. Pe această bază solidă și incontestabilă este așezată construcția spectacolului „Clarvăzătorul din Băicoi”, un show care abordează o temă niciodată suficient exploatată – relația omului cu așteptarea. Mai mult decât atât, este vorba despre relația românului cu așteptarea și despre diferența dintre realitatea imediată și proiecția noastră despre ce ar trebui să se petreacă. Românii și-au făurit o concepție aparte despre așteptare, crezând cu tărie că soluțiile vor fi aduse, cândva, de un salvator oarecare (americanii, politicianul X sau Y, lozul în plic etc), uitând cu desăvârșire de propria lor capacitate de a schimba ceva în bine. Iată un mare adevăr exploatat intens și ironic de spectacolul „Clarvăzătorul din Băicoi” produs de Teatrul Stela Popescu. Tonul acestui spectacol nu va fi unul exterior, imperativ, care vă râde de „ei”, ci, mai ales, care va râde de fiecare din noi în parte.

 

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia: Felix Crainicu

Scenografia: Livia Vişănescu

Aranjament muzical: Viorel Andrinoiu 

Lumini: Marian Iancu  

Coregrafie: Ioana Macarie   

 

Clarvăzătorul din Băicoi este o producţie a Primăriei municipiului Bucureşti prin Teatrul Stela Popescu.

 

Public recomandat: 14 +

Autor   Grupul
icon-regie  Regia: Felix Crainicu
Scenografia: Livia Vişănesc
 Muzica: Viorel Andrinoiu

 Durata spectacolului: 1 h 30 min
 Data premierei: 14.11.2020

 Recomandare: 14+

 Coregrafie:  Ioana Macarie

PROGRAM SPECTACOL