"Cock"

de Mike Bartlett
Regia: Tony Adam Horațiu

spectacolul este prezentat în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” organizată de UNITER, 2023.

Share the show
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

About the show

CREATIVE UNIT:

Directed by: Tony Adam Horațiu

Stage design: Mădălina Mihai

Traducerea: Tony Adam Horațiu

Reprezentația din data de 21 martie găzduită de Teatrul Excelsior este prezentată în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” organizată de UNITER.

Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care au răspuns apelului  programând spectacole sub semnul solidarității teatrale, UNITER se implică activ în domeniul susţinerii financiare a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

Piesa lui Mike Bartlett  vorbește despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment înălțător.

Mai presus de toate însă, “Cock” aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale: Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem capabili să ne asumăm alegerile și să ieșim din zona de confort ?

Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate iar teatrul contemporan are datoria morală de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual și el necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui.

Spectacolul aduce în prim plan  triunghiul dramatic de relaționare în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele trei roluri : VICTIMĂ, SALVATOR sau PERSECUTOR.

Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor, cu situațiile comice, generând un ritm alert, care îl va face pe spectator să rămână implicat până la final.

Să lupți / să renunți?   *  Să accepți / să refuzi?  *  Să pleci / să rămâi?

Răspunsul va rămâne la îndemâna fiecărui spectator.Press reports:

Mihai Știrbu, Jurnalism cu S – citește articolul aici.

Mădălina Dumitrache, bel-esprit.ro – citește articolul here.

Alina Maer, sceneșicuvinte.ro – citește articolul here.

Radu Preda, b365.ro – read the article here.

Micea Morariu, contributors.ro – citește articolul here.OPENING NIGHT: București, 31 ianuarie 2023 – Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache
ACCESS: 16 +
RUNNING TIME: 90 de minute fără pauză

Cast

Cristi Neacșu (John)

Tudor Cucu – Dumitrescu (M)

Ioana Niculae / Ștefania Cîrcu (W)

Cătălin Frăsinescu (F)

Video presentation

Play Video

Photo Gallery

Tickets

Buy tickets for this show

Physical tickets to the events of the Stela Popescu Theater can be found at the entrance to the performance hall, within the available seats. Telephone reservations at 0753174618.

Next events

Skip to content