Tudor
Cucu – Dumitrescu

Tudor
Cucu – Dumitrescu

– Actor –

A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2019 la clasa Prof. Univ. Mihaela Sîrbu și a încheiat studiile de Master în anul 2021.

În anul 2022 a fost nominalizat la premiile UNITER, la categoria “Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Alan Strang din piesa “Equus” de Peter Shaffer, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Stela Popescu Theatre.

Începând cu anul 2018 începe o frumoasă colaborare cu regizorul Victor Ioan Frunză și se evidențiază în rolurile: Laurent din piesa “Colivia cu nebune” (Jean Poiret), Torvald Helmer din piesa “O casă de păpuși” (Henrik Ibsen), Horace din piesa “Școala nevestelor” (Moliere), Warren Straub din piesa “Tinerețea noastră” (This is our youth de Kenneth Lonergan) și Detectivul lui Dumnezeu din piesa “Liliom” (Molnar Ferenc).

În perioada 2005 – 2017 a avut o evoluție extraordinară la Scrimă. A câștigat 3 medalii de argint la Campionatele Naționale de Seniori, Locul 8 la Campionatul European de la Ierusalim (2014), locul 5 la Campionatul Mondial de la Plovdiv (2014), medalie de argint la Campionatul Mediteranean de la Genova (2014) și a fost calificat la jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (2014).  Tot în anul 2014, în cadrul Galei Sportului Românesc, a fost premiat cu titlul ”Speranță a scrimei românești”.

La Stela Popescu Theatre îl puteți vedea în spectacolul Equus de Peter Shaffer în regia lui Victor Ioan Frunză și în spectacolele pentru copii Lampio and the Grain of Light de Victoria Pătrașcu și The Uprising of the Stories de Sînziana Popescu, ambele în regia lui Tony Adam.

At the Stela Popescu Theater it can be watched in:

Skip to content